Първи пленер на поетичната миниатюра (покана за усмивки)

Модератор: Валентин Дишев

:)

Мнениеот Валентин Дишев » Пет Фев 23, 2007 3:02 pm

Ефирът на 03.03. ще стартира в 17:30. Времето, с което ще разполагаме, е до 18:57. Така че - стягайте се (или се отпускайте - както ви е по-удобно)! :)
Отново малко преди 17 часа ще обявя предложенията за духовни пейзажи, от които ще ви предложа да тръгнем. Знаете, че този ден е национален празник. Иска ми се да го отбележим подобаващо - а за мен това означава без фанфари и смислено. С онзи единствен и незаменим смисъл на подадената ръка и споделената обич. Ако имате предложения за стартови "пейзажи" пишете ми на ars@bgland.net.

:) :)
Валентин Дишев
 
Мнения: 72
Регистриран на: Съб Ное 18, 2006 11:38 am
Местоположение: Благоевград

Мнениеот Latemoon » Пет Фев 23, 2007 6:59 pm

само едно уточнение, за да се избистри неяснотата, и спирам затлачването на темата :)

в никакъв случай не претендирам за авторство на въпросния поетичен експеримент и по никакъв начин не се отнасям с "неприязън" към варианта, който случвате вие - напротив, тъкмо обратното, както по-горе обясних, жалко, че не е било разбрано. идеята ми беше литературни, в частност поетични, експерименти със сходен характер, каквито са пленерът, поезинките и посочените от kult експерименти (които ще разгледам с огромен интерес!) да бъдат "събрани" чрез едно общо наименование (нека да не е поезинки), за да може по-лесно да се видят отделните форми, в които този поетичен експеримент се реализира, да се проследят разновидностите му, понеже, както виждате, този поетичен експеримент се рои на принципа на матрьошката - имаме един игрови по своя характер принцип - с подаване на реплики и/или контексти, и различни (но сходни и вътрешноприсъщи му) начини на реализирането му - всичко това за мен е интересно и любопитно. и ми се ще да знам за тези варианти и да има някакъв начин, по който ще бъде по-лесна тяхнат обозримост. мислех, че това би било възможно чрез обединяването им под едно общо наименование, което не е равно на рамкиране, а просто е чисто практична форма, улесняваща всеки заинтересуван от същността на подобен тип литературни експерименти... разбира се, същата функция (на общо наименование) би играла (сега ми хрумна това :)) и една директория, която да отворим във форума и в която да се посочват (чрез линкове) всички налични варианти на този поетичен експеримент - би било любопитно, как мислите :) е, това е засега от мен - искрено се надявам да няма погрешни тълкувания и разбирания на казаното от мен, както и да няма засегнати или обидени! :) желая много вдъхновение за следващата фаза на пленера и още веднъж - искрено поздравявам "виновника" ( :) ) за случването й!!!...

п.п. поканата за рд-то на поезинките остава в сила - ще се радвам да повдъхновенстваме заедно :)

поздрави на всички ви!
Latemoon
 
Мнения: 67
Регистриран на: Нед Ное 20, 2005 12:01 am

Мнениеот vionbg » Пет Фев 23, 2007 7:21 pm

Latemoon написа:само едно уточнение, за да се избистри неяснотата, и спирам затлачването на темата :)

в никакъв случай не претендирам за авторство на въпросния поетичен експеримент и по никакъв начин не се отнасям с "неприязън" към варианта, който случвате вие - напротив, тъкмо обратното, както по-горе обясних, жалко, че не е било разбрано. идеята ми беше литературни, в частност поетични, експерименти със сходен характер, каквито са пленерът, поезинките и посочените от kult експерименти (които ще разгледам с огромен интерес!) да бъдат "събрани" чрез едно общо наименование (нека да не е поезинки), за да може по-лесно да се видят отделните форми, в които този поетичен експеримент се реализира, да се проследят разновидностите му, понеже, както виждате, този поетичен експеримент се рои на принципа на матрьошката - имаме един игрови по своя характер принцип - с подаване на реплики и/или контексти, и различни (но сходни и вътрешноприсъщи му) начини на реализирането му - всичко това за мен е интересно и любопитно. и ми се ще да знам за тези варианти и да има някакъв начин, по който ще бъде по-лесна тяхнат обозримост. мислех, че това би било възможно чрез обединяването им под едно общо наименование, което не е равно на рамкиране, а просто е чисто практична форма, улесняваща всеки заинтересуван от същността на подобен тип литературни експерименти... разбира се, същата функция (на общо наименование) би играла (сега ми хрумна това :)) и една директория, която да отворим във форума и в която да се посочват (чрез линкове) всички налични варианти на този поетичен експеримент - би било любопитно, как мислите :) е, това е засега от мен - искрено се надявам да няма погрешни тълкувания и разбирания на казаното от мен, както ида няма засегнати или обидени! :) желая много вдъхновение за следващата фаза на пленера и още веднъж - искрено поздравявам "виновника" ( :) ) за случването й!!!...

п.п. поканата за рд-то на поезинките остава в сила - ще се радвам да повдъхновенстваме заедно :)

поздрави на всички ви!


Да де, то цялата работа е за ПОКАНАТА, ама както и да е - що да не порекламираме поезинки/те (да пукна ако ми звучи добре тая дума, има много съззззвучнст в нея). Идеята за общо наименование е по-скоро въпрос на академични опити за съставяне на опростенчески обобщения, за удобство на хората без въображение (както беше казал Д. Воев " Дебели учени не вярват, че са погълнали напразно цял живот") и не касае особено хората, които предпочитат да пишат вместо да си губят времето с теоритизиране.
Във връзка с идеята, да наблъскаме форума с линкове към всевъзможни места и местенца с неясната на пръв поглед цел да нагазим в едно блато от всевъзможни резултати, а по тоя начин да обезкървим и обезличим това, което се случва ТУК И СЕГА... няма да стане. По този въпрос категорично "не"! Подобно сеене на линкове, без идея какво ще поникне никога няма да бъде търпяно тук.
Още веднъж те каня да участваш в пленера на 3 март ти умееш да пишеш.
усмивки:)
vionbg
Модератор
 
Мнения: 880
Регистриран на: Вто Авг 17, 2004 9:47 am

Re: :)

Мнениеот Валентин Дишев » Пет Фев 23, 2007 10:00 pm

Валентин Дишев написа:Ефирът на 03.03. ще стартира в 17:30. Времето, с което ще разполагаме, е до 18:57. Така че - стягайте се (или се отпускайте - както ви е по-удобно)! :)
Отново малко преди 17 часа ще обявя предложенията за духовни пейзажи, от които ще ви предложа да тръгнем. Знаете, че този ден е национален празник. Иска ми се да го отбележим подобаващо - а за мен това означава без фанфари и смислено. С онзи единствен и незаменим смисъл на подадената ръка и споделената обич. Ако имате предложения за стартови "пейзажи" пишете ми на ars@bgland.net.

:) :)


Напомняне :)
Валентин Дишев
 
Мнения: 72
Регистриран на: Съб Ное 18, 2006 11:38 am
Местоположение: Благоевград

Предишна

Назад към Български прозорци

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron