Картините на Адолф Хитлер

Модератор: PLACEBO

Картините на Адолф Хитлер

Мнениеот PLACEBO » Пет Ное 05, 2010 1:04 am

Напълно безпристрастно поствам тук картините на Хитлер.
И ви предоставям трибуната за мнения. В рамките на добрия тон!

Изображение


Изображение


Изображение


Изображение


Изображение


Изображение


Изображение[/img]
Не се завръщай...
PLACEBO
 
Мнения: 157
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 5:34 pm
Местоположение: София

*

Мнениеот vion_bg » Съб Ное 06, 2010 8:58 am

Не само гениален политик, макар и обезобразен от победителите, владеещи всички средства за манипулация - ИСТОРИЯ (както я напишат) телевизии, радиа, литература, преса... Не само различен в идеите си за промяна на статуквото - въвежда нормален живот за обикновения човек. Не само храбрец - ефрейтор Адолф Хитлер е отличен с медал за храброст в първата световна война - тежко ранен, никому неизвестен той желае да УМРЕ за идеите си - по-късно повел една невъзможна война с господарите на света с такъв небивал кураж, който историята не помни - толкова извън статуквото, че днес още се страхуват от него и от идеите му. наричан Тиранин и масов убиец, изверг и сатрап той с нищо не епо-бзчовечен от Труман, който при спечелена война пуска "Експерементална АТОМНА БОМБА (две) над градовете Хирошима и Накасаки. Там все още се раждат нечитави деца. Не само, че е единственият пример за водач в новата история, който отказва да предаде Берлин и умира с ИДЕЯТА и мечтата си! Не се пазари - НЕ Е ЛУД! Той вярва!
Но и човек на изкуството - брилянтен художник.
П.С. На умните глави, които се почесват в момента за да ме изкарат фен на инквизицията, че кажа - майната ви, не съм неонацист, не членувам в никакви партии, не съм членувал, нямам и намерение - но мозъкът ми не е мек като гъба, не се формира от риалитипредавания, чалга и клюка.
vion_bg
 

Мнениеот Rainy » Съб Ное 06, 2010 9:18 pm

Без да съм експерт в областта, считам че той е бил страхотен акварелист... Жени, благодаря за удоволствието! Тази информация не ми беше попадала.
А що се отнася до Хитлер, аз самата като читател се опитвам да диференцирам автор от произведения, щото има такива гениални копелета, бедна ни е фантазията. Затова се кефя на произведенията, а на тях – игнор. И обратното.
:)
А като автор и досега нямам отговор като какъв бих предпочела да ме предпочитат. Тази тема цяла психологическа дисертация ще нахрани...
:)
Самият Хитлер не го коментирам, защото не се считам достатъчно вътре в материята, а популизъм не ми е нужен. Ще се радвам да прочета непознати факти...
Рейни
Rainy
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Сеп 08, 2010 3:17 pm

Мнениеот PLACEBO » Съб Ное 06, 2010 9:53 pm

Питам се - доколко сме готови с ръка на сърцето да признаем кога "черното е бяло"...
Благодаря ви за включването в тази тема - vion_bg и Rainy!
Не само акварелист, вижте още какво е рисувал!

Изображение


Изображение


Изображение


Изображение


Изображение


Изображение
Не се завръщай...
PLACEBO
 
Мнения: 157
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 5:34 pm
Местоположение: София

Мнениеот polen_ » Съб Ное 06, 2010 10:05 pm

През септември 1904 г.Хитлер се записва в четвърти клас в държавното средно реално училище в Щайр. Там е сред най-добрите ученици до септември 1905 г. В Щайр Хитлер живее у търговеца Игнац Камерхофер при съдебния чиновник Конрад Едлер фон Чичини, на Зеленчуковия пазар, по-късно площад "Адолф Хитлер". След края на срока, на 11 февруари 1905 г., Адолф получава зрелостното си свидетелство и на тържество с приятелите си се напива сериозно. На другия ден той се връща в училището, за да изкара дубликат на документа, изгубен след тържеството, но четирите части на свидетелството вече са там. В безпаметството си младият Хитлер го е използвал за тоалетна хартия. Посрамен дава клетва, никога повече да не пие. В споменатото свидетелство знанията му по немски, френски, математика и стенография са оценени със "слаб". Много добър и отличен има съответно по рисуване и гимнастика, а останалите предмети са с оценки "добър" и "среден".

На 16 септември 1905 г. получава окнчателни оценки:

Благонравно държане - добър;
Усърдие - добър;
Вероучение - среден;
Математика - среден;
Химия и физика - среден;
Геометрично чертане и дескриптивна геометрия - среден (след поправителен);
Рисуване - отличен;
Гимнастика - отличен;
Пеене - добър.

Напуска училище поради заболяване. Адолф гледа на това като на спасение от нещо, с което не желае повече да се занимава. По препоръка на лекар Адолф в бъдеще не бива да стои затворен в канцелария. Най-сетне пред мечтата на момчето се открива истинска възможност да се махне от реалното училище и да се запише в Художествената академия. Заминава с вече болната си майка за Шпитал. Там под контрола на д-р Карл Кайс от Вайтра Адолф бързо се възстановява.

За следването във Виенската академия последното му зрелостно свидетелство е достатъчно. През май 1906 г. Хитлер пътува до Виена, където остава до юни и си тръгва преди изпитите. Отлага ги за следващата година. Заедно с Клара и Паула живее на "Хумболдщрасе" 31 в Линц. Записва се в библиотеката на Обединението за народно образование и на Музейното обединение, взема уроци по пиано, ходи редовно в Провинциалния театър, посещава всички постановки на опери от Вагнер, чертае, рисува, пише стихове, композира, нахвърля проекти за театри , мостове, градски и пътни строежи. С приятеля си Кубичек често се занимава с мистицизъм. През януари 1907 г. майка му се подлага на операция (злокачествен тумор в малкия гръден мускул). Живее още само 11 месеца, но пред Адолф симулира подобрение. Септември осемнадесетгодишният Хитлер заминава за Виена.

Там Адолф заварва 112 кандидати за академията на "Шилерплац". Младият Хитлер успява да издържи първата част от изпита, на която са скъсани 33-ма от конкурентите му. Следва втора част с пробна рисунка. Адолф показва работите си от Урфар и Линц. Професорът не е доволен от факта, че сред тях има твърде малко глави, и не допуска младежа до следване в академията. С Хитлер се провалят още 51 "художници", сред които е Робин Кристиан Андерсен, по-късно ръководител на курс по живопис във Виенската академия и проректор на Академията за изобразителни изкуства.

Сам Хитлер твърди, че се среща с ректора и последният го съветва да се ориентира към архитектурата, защото работите представени от него разкриват способностите му именно в тази област. Това може да е вярно. Хитлеровите рисунки показват наистина повече връзка с архитектурата отколкото с творческата живопис. Човешките фигури в градските му пеизажи са твърде малко. Те са с декоративен характер, изглеждат вдървено и принудено.

Скъсан във Всеобщото рисувателно училище на академията, Адолф Хитлер кандидатства за Архитектурната й школа. За нея обаче той няма ценз, тъй като не си е взел матурата.

Ноември 1907 г. се завръща в Урфар край Линц. Грижи се за смъртноболната си майка. Води домакинството и изпълнява функцията на глава на семейството. На 23 декември 1907 г. погребва майка си в гробището в Леондинг. Приема тежко загубата на човека, който до този момент е обичал най-силно.

1908 г. получава значителна сума от наследството на мйка си. Месечно Хитлер получава 58 крони от бащиното си наследство. Към тях се прибавят 25 крони сирашка пенсия, а големите наследства от леля му Йохана Пьолцл и майка му го правят състоятелен мъж.

Напуска Линц и заминава отново за Виена. Там живее до септември заедно с приятеля си Аугуст Кубичек при полякиня на име Цакрайс на "Щумпергасе" 29. Ходи на уроци по изкуство при виенския скулптор Панхолцер и се готви за следващия приемен изпит в академията.

Явява се през есента на 1908 г. Не успява да покаже работите си, нарисувани през време на подготовката, защото "не е допуснат до пробата" ( според "Класификационния списък" за учебната 1908/1909 г.). Хитлер е силно разочарован от повторния неуспех. Иска да скъса с досегашния си начин на живот и напуска квартирата си, без да остави новия си адрес на Кубичек. Хората, които го познават, губят връзка с него. Това има отражение и в друга посока - австрийските военни власти от есента на 1909 до 1914 г. не могат да го принудят да отбие военната си служба, защото не знаят къде се намира.

Хитлер продължава да живее във Виена. Рисува с комерсиална цел и успява да печели от това достатъчно, за да се издържа. Купувачи на картините му нерядко са еврейски интелектуалци и търговци. Постепенно ограничава художествените си занимания. Започва да чете повече и да политиканства. За живота си през този период във Виена в "Моята борба" Хитлер пише следното: "През това време си създадох схващане за света и мироглед, които се превърнаха в гранитния фундамент на моята днешна дейност". Именно тогава става антисемит, въпреки че много от клиентите му са евреи. На 24 години и с вече почти завършен мироглед през май 1913 г. Хитлер живее във Виена до 24 май 1913 г. на "Мелдеманщрасе" 27. На тази дата той се отписва от Виена и заминава за Мюнхен. По-късно сам посочва мюнхенския си период от 1913 до 1914 г. като "най-щастливия (преди войата) и най-задоволителния". До избухването на Първата световна война живее с мисълта да стане архитект. В големия немски град Адолф е първоначално сам. По-голямата част от врмето прекарва в четене на книги. В кафенетата обича да похапва сладки и да се запознава с пресата. Хората от най-близкото му обкръжение (майсторът шивач Поп и семейството му) смятат сдържания си квартирант за "академичен художник". Те не знаят от какво живее младия мъж. Облагаемият му месечен доход е средно 100 марки. Хитлер рисува все по-малко като една от причините за това е мързелът му.
polen_
 

Мнениеот PLACEBO » Съб Ное 06, 2010 10:51 pm

Благодаря на polen_ за информацията, която публикува тук!

След като на два пъти, през 1907 и 1908 година, Хитлер не успява да влезе във Виенската академия на изкуствата с аргумента, че не е подходящ за живописта и е по-добре да се заеме с архитектура, самият той изглежда има желание да последва този съвет и пише в своите мемоари:

"След няколко дни самият аз се убедих, че един ден трябва да стана архитект. Това със сигурност беше невероятно труден път, тъй като образованието в реалната гимназия, което бях изоставил напук, беше болезнено необходимо. Не можеше да се учи архитектура в Академията, без да си завършил строително техническо училище, а там се изискваше гимназиална диплома. А аз нямах нито едно от двете. Реализирането на моята артистична мечта изглеждаше физически невъзможно."

Следващите картини доказват, че той притежава тънък усет за обем, перспектива и интериор.

Изображение


Изображение


Изображение


Изображение
Не се завръщай...
PLACEBO
 
Мнения: 157
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 5:34 pm
Местоположение: София

Мнениеот vion_bg » Нед Ное 07, 2010 10:00 am

Rainy написа:Без да съм експерт в областта, считам че той е бил страхотен акварелист... Жени, благодаря за удоволствието! Тази информация не ми беше попадала.
А що се отнася до Хитлер, аз самата като читател се опитвам да диференцирам автор от произведения, щото има такива гениални копелета, бедна ни е фантазията. Затова се кефя на произведенията, а на тях – игнор. И обратното.
:)
А като автор и досега нямам отговор като какъв бих предпочела да ме предпочитат. Тази тема цяла психологическа дисертация ще нахрани...
:)
Самият Хитлер не го коментирам, защото не се считам достатъчно вътре в материята, а популизъм не ми е нужен. Ще се радвам да прочета непознати факти...


:) Тази дума популизъм, пришита в съзнанието на масите с фини игли и забучена в мозъцете с прозрачни чукове, е производен резултат от желанието да се внуши, че в едно тъпо, празно понятие, десемантизирано и почти жаргонизирано до един обидно звучащ контекст, може да се побере НАЙ-МОГЪЩОТО ЗАКОПАВАНЕ. Казваш популизъм и точка! Да, но аз не съм политик. Пополис значи народ - естествено, мръсна дума е - ние сме ЕЛИТ. Най-добре я приший към понятийния апарат на тези, които я употребяват всеки ден, за щяло и за нещяло - това издава и определен манталитет. Всеки факт - известен и неизвестен, също може да бъде прикрепен към това толкова РАЗШИРЯВАЩО се определение ПОПУЛИЗЪМ:)
Изкуството? Та то отделимо ли е от твореца... е да де, отделимо колкото детето от майката, но все пак, не побира ли в себе си вътрешната красота на създателя?
Това бях казал, но се налага да дообяснявам :)
vion_bg
 

Мнениеот vion_bg » Нед Ное 07, 2010 10:18 am

polen_ написа:През септември 1904 г.Хитлер се записва в четвърти клас в държавното средно реално училище в Щайр. Там е сред най-добрите ученици до септември 1905 г. В Щайр Хитлер живее у търговеца Игнац Камерхофер при съдебния чиновник Конрад Едлер фон Чичини, на Зеленчуковия пазар, по-късно площад "Адолф Хитлер". След края на срока, на 11 февруари 1905 г., Адолф получава зрелостното си свидетелство и на тържество с приятелите си се напива сериозно. На другия ден той се връща в училището, за да изкара дубликат на документа, изгубен след тържеството, но четирите части на свидетелството вече са там. В безпаметството си младият Хитлер го е използвал за тоалетна хартия. Посрамен дава клетва, никога повече да не пие. В споменатото свидетелство знанията му по немски, френски, математика и стенография са оценени със "слаб". Много добър и отличен има съответно по рисуване и гимнастика, а останалите предмети са с оценки "добър" и "среден".

На 16 септември 1905 г. получава окнчателни оценки:

Благонравно държане - добър;
Усърдие - добър;
Вероучение - среден;
Математика - среден;
Химия и физика - среден;
Геометрично чертане и дескриптивна геометрия - среден (след поправителен);
Рисуване - отличен;
Гимнастика - отличен;
Пеене - добър.

Напуска училище поради заболяване. Адолф гледа на това като на спасение от нещо, с което не желае повече да се занимава. По препоръка на лекар Адолф в бъдеще не бива да стои затворен в канцелария. Най-сетне пред мечтата на момчето се открива истинска възможност да се махне от реалното училище и да се запише в Художествената академия. Заминава с вече болната си майка за Шпитал. Там под контрола на д-р Карл Кайс от Вайтра Адолф бързо се възстановява.

За следването във Виенската академия последното му зрелостно свидетелство е достатъчно. През май 1906 г. Хитлер пътува до Виена, където остава до юни и си тръгва преди изпитите. Отлага ги за следващата година. Заедно с Клара и Паула живее на "Хумболдщрасе" 31 в Линц. Записва се в библиотеката на Обединението за народно образование и на Музейното обединение, взема уроци по пиано, ходи редовно в Провинциалния театър, посещава всички постановки на опери от Вагнер, чертае, рисува, пише стихове, композира, нахвърля проекти за театри , мостове, градски и пътни строежи. С приятеля си Кубичек често се занимава с мистицизъм. През януари 1907 г. майка му се подлага на операция (злокачествен тумор в малкия гръден мускул). Живее още само 11 месеца, но пред Адолф симулира подобрение. Септември осемнадесетгодишният Хитлер заминава за Виена.

Там Адолф заварва 112 кандидати за академията на "Шилерплац". Младият Хитлер успява да издържи първата част от изпита, на която са скъсани 33-ма от конкурентите му. Следва втора част с пробна рисунка. Адолф показва работите си от Урфар и Линц. Професорът не е доволен от факта, че сред тях има твърде малко глави, и не допуска младежа до следване в академията. С Хитлер се провалят още 51 "художници", сред които е Робин Кристиан Андерсен, по-късно ръководител на курс по живопис във Виенската академия и проректор на Академията за изобразителни изкуства.

Сам Хитлер твърди, че се среща с ректора и последният го съветва да се ориентира към архитектурата, защото работите представени от него разкриват способностите му именно в тази област. Това може да е вярно. Хитлеровите рисунки показват наистина повече връзка с архитектурата отколкото с творческата живопис. Човешките фигури в градските му пеизажи са твърде малко. Те са с декоративен характер, изглеждат вдървено и принудено.

Скъсан във Всеобщото рисувателно училище на академията, Адолф Хитлер кандидатства за Архитектурната й школа. За нея обаче той няма ценз, тъй като не си е взел матурата.

Ноември 1907 г. се завръща в Урфар край Линц. Грижи се за смъртноболната си майка. Води домакинството и изпълнява функцията на глава на семейството. На 23 декември 1907 г. погребва майка си в гробището в Леондинг. Приема тежко загубата на човека, който до този момент е обичал най-силно.

1908 г. получава значителна сума от наследството на мйка си. Месечно Хитлер получава 58 крони от бащиното си наследство. Към тях се прибавят 25 крони сирашка пенсия, а големите наследства от леля му Йохана Пьолцл и майка му го правят състоятелен мъж.

Напуска Линц и заминава отново за Виена. Там живее до септември заедно с приятеля си Аугуст Кубичек при полякиня на име Цакрайс на "Щумпергасе" 29. Ходи на уроци по изкуство при виенския скулптор Панхолцер и се готви за следващия приемен изпит в академията.

Явява се през есента на 1908 г. Не успява да покаже работите си, нарисувани през време на подготовката, защото "не е допуснат до пробата" ( според "Класификационния списък" за учебната 1908/1909 г.). Хитлер е силно разочарован от повторния неуспех. Иска да скъса с досегашния си начин на живот и напуска квартирата си, без да остави новия си адрес на Кубичек. Хората, които го познават, губят връзка с него. Това има отражение и в друга посока - австрийските военни власти от есента на 1909 до 1914 г. не могат да го принудят да отбие военната си служба, защото не знаят къде се намира.

Хитлер продължава да живее във Виена. Рисува с комерсиална цел и успява да печели от това достатъчно, за да се издържа. Купувачи на картините му нерядко са еврейски интелектуалци и търговци. Постепенно ограничава художествените си занимания. Започва да чете повече и да политиканства. За живота си през този период във Виена в "Моята борба" Хитлер пише следното: "През това време си създадох схващане за света и мироглед, които се превърнаха в гранитния фундамент на моята днешна дейност". Именно тогава става антисемит, въпреки че много от клиентите му са евреи. На 24 години и с вече почти завършен мироглед през май 1913 г. Хитлер живее във Виена до 24 май 1913 г. на "Мелдеманщрасе" 27. На тази дата той се отписва от Виена и заминава за Мюнхен. По-късно сам посочва мюнхенския си период от 1913 до 1914 г. като "най-щастливия (преди войата) и най-задоволителния". До избухването на Първата световна война живее с мисълта да стане архитект. В големия немски град Адолф е първоначално сам. По-голямата част от врмето прекарва в четене на книги. В кафенетата обича да похапва сладки и да се запознава с пресата. Хората от най-близкото му обкръжение (майсторът шивач Поп и семейството му) смятат сдържания си квартирант за "академичен художник". Те не знаят от какво живее младия мъж. Облагаемият му месечен доход е средно 100 марки. Хитлер рисува все по-малко като една от причините за това е мързелът му.


Благодаря ви ПОЛЕН, за брилянтната демонстрация, колко удобни и могъщи са в днешно време търсачката ГУГЪЛ и методът КОПИ-ПЕЙСТ :)
Все пак бихте ли посочили източника, защото... сам асе сещате - нито един от двата похвата не значи ИСТИНА, а вие дори е не се постарахте да намекнете, че имате позиция.
Предложихте информация със статуквото на документ, но всъщност аз оставам с убеждението, че повече прилича на пропаганден (антихитлеристки) материал. Посочете източника все пак. Не вярвам вие да сте написали всичко това или поне - съмнявам се :)
Най-обективна в случая е ПЛАЦЕБО - тя ни запушва устите на всичките с ИЗКУСТВО. А то говори повече от всички нас.
vion_bg
 

Мнениеот polen » Нед Ное 07, 2010 7:18 pm

vion_bg написа:
polen_ написа:През септември 1904 г.Хитлер се записва в четвърти клас в държавното средно реално училище в Щайр. Там е сред най-добрите ученици до септември 1905 г. В Щайр Хитлер живее у търговеца Игнац Камерхофер при съдебния чиновник Конрад Едлер фон Чичини, на Зеленчуковия пазар, по-късно площад "Адолф Хитлер". След края на срока, на 11 февруари 1905 г., Адолф получава зрелостното си свидетелство и на тържество с приятелите си се напива сериозно. На другия ден той се връща в училището, за да изкара дубликат на документа, изгубен след тържеството, но четирите части на свидетелството вече са там. В безпаметството си младият Хитлер го е използвал за тоалетна хартия. Посрамен дава клетва, никога повече да не пие. В споменатото свидетелство знанията му по немски, френски, математика и стенография са оценени със "слаб". Много добър и отличен има съответно по рисуване и гимнастика, а останалите предмети са с оценки "добър" и "среден"

На 16 септември 1905 г. получава окнчателни оценки:

Благонравно държане - добър;
Усърдие - добър;
Вероучение - среден;
Математика - среден;
Химия и физика - среден;
Геометрично чертане и дескриптивна геометрия - среден (след поправителен);
Рисуване - отличен;
Гимнастика - отличен;
Пеене - добър.

Напуска училище поради заболяване. Адолф гледа на това като на спасение от нещо, с което не желае повече да се занимава. По препоръка на лекар Адолф в бъдеще не бива да стои затворен в канцелария. Най-сетне пред мечтата на момчето се открива истинска възможност да се махне от реалното училище и да се запише в Художествената академия. Заминава с вече болната си майка за Шпитал. Там под контрола на д-р Карл Кайс от Вайтра Адолф бързо се възстановява.

За следването във Виенската академия последното му зрелостно свидетелство е достатъчно. През май 1906 г. Хитлер пътува до Виена, където остава до юни и си тръгва преди изпитите. Отлага ги за следващата година. Заедно с Клара и Паула живее на "Хумболдщрасе" 31 в Линц. Записва се в библиотеката на Обединението за народно образование и на Музейното обединение, взема уроци по пиано, ходи редовно в Провинциалния театър, посещава всички постановки на опери от Вагнер, чертае, рисува, пише стихове, композира, нахвърля проекти за театри , мостове, градски и пътни строежи. С приятеля си Кубичек често се занимава с мистицизъм. През януари 1907 г. майка му се подлага на операция (злокачествен тумор в малкия гръден мускул). Живее още само 11 месеца, но пред Адолф симулира подобрение. Септември осемнадесетгодишният Хитлер заминава за Виена.

Там Адолф заварва 112 кандидати за академията на "Шилерплац". Младият Хитлер успява да издържи първата част от изпита, на която са скъсани 33-ма от конкурентите му. Следва втора част с пробна рисунка. Адолф показва работите си от Урфар и Линц. Професорът не е доволен от факта, че сред тях има твърде малко глави, и не допуска младежа до следване в академията. С Хитлер се провалят още 51 "художници", сред които е Робин Кристиан Андерсен, по-късно ръководител на курс по живопис във Виенската академия и проректор на Академията за изобразителни изкуства.

Сам Хитлер твърди, че се среща с ректора и последният го съветва да се ориентира към архитектурата, защото работите представени от него разкриват способностите му именно в тази област. Това може да е вярно. Хитлеровите рисунки показват наистина повече връзка с архитектурата отколкото с творческата живопис. Човешките фигури в градските му пеизажи са твърде малко. Те са с декоративен характер, изглеждат вдървено и принудено.

Скъсан във Всеобщото рисувателно училище на академията, Адолф Хитлер кандидатства за Архитектурната й школа. За нея обаче той няма ценз, тъй като не си е взел матурата.

Ноември 1907 г. се завръща в Урфар край Линц. Грижи се за смъртноболната си майка. Води домакинството и изпълнява функцията на глава на семейството. На 23 декември 1907 г. погребва майка си в гробището в Леондинг. Приема тежко загубата на човека, който до този момент е обичал най-силно.

1908 г. получава значителна сума от наследството на мйка си. Месечно Хитлер получава 58 крони от бащиното си наследство. Към тях се прибавят 25 крони сирашка пенсия, а големите наследства от леля му Йохана Пьолцл и майка му го правят състоятелен мъж.

Напуска Линц и заминава отново за Виена. Там живее до септември заедно с приятеля си Аугуст Кубичек при полякиня на име Цакрайс на "Щумпергасе" 29. Ходи на уроци по изкуство при виенския скулптор Панхолцер и се готви за следващия приемен изпит в академията.

Явява се през есента на 1908 г. Не успява да покаже работите си, нарисувани през време на подготовката, защото "не е допуснат до пробата" ( според "Класификационния списък" за учебната 1908/1909 г.). Хитлер е силно разочарован от повторния неуспех. Иска да скъса с досегашния си начин на живот и напуска квартирата си, без да остави новия си адрес на Кубичек. Хората, които го познават, губят връзка с него. Това има отражение и в друга посока - австрийските военни власти от есента на 1909 до 1914 г. не могат да го принудят да отбие военната си служба, защото не знаят къде се намира.

Хитлер продължава да живее във Виена. Рисува с комерсиална цел и успява да печели от това достатъчно, за да се издържа. Купувачи на картините му нерядко са еврейски интелектуалци и търговци. Постепенно ограничава художествените си занимания. Започва да чете повече и да политиканства. За живота си през този период във Виена в "Моята борба" Хитлер пише следното: "През това време си създадох схващане за света и мироглед, които се превърнаха в гранитния фундамент на моята днешна дейност". Именно тогава става антисемит, въпреки че много от клиентите му са евреи. На 24 години и с вече почти завършен мироглед през май 1913 г. Хитлер живее във Виена до 24 май 1913 г. на "Мелдеманщрасе" 27. На тази дата той се отписва от Виена и заминава за Мюнхен. По-късно сам посочва мюнхенския си период от 1913 до 1914 г. като "най-щастливия (преди войата) и най-задоволителния". До избухването на Първата световна война живее с мисълта да стане архитект. В големия немски град Адолф е първоначално сам. По-голямата част от врмето прекарва в четене на книги. В кафенетата обича да похапва сладки и да се запознава с пресата. Хората от най-близкото му обкръжение (майсторът шивач Поп и семейството му) смятат сдържания си квартирант за "академичен художник". Те не знаят от какво живее младия мъж. Облагаемият му месечен доход е средно 100 марки. Хитлер рисува все по-малко като една от причините за това е мързелът му.


Благодаря ви ПОЛЕН, за брилянтната демонстрация, колко удобни и могъщи са в днешно време търсачката ГУГЪЛ и методът КОПИ-ПЕЙСТ :)
Все пак бихте ли посочили източника, защото... сам асе сещате - нито един от двата похвата не значи ИСТИНА, а вие дори е не се постарахте да намекнете, че имате позиция.
Предложихте информация със статуквото на документ, но всъщност аз оставам с убеждението, че повече прилича на пропаганден (антихитлеристки) материал. Посочете източника все пак. Не вярвам вие да сте написали всичко това или поне - съмнявам се :)
Най-обективна в случая е ПЛАЦЕБО - тя ни запушва устите на всичките с ИЗКУСТВО. А то говори повече от всички нас.Точно!:)("КОПИ-ПЕЙСТ )Източникът :http://www.boinaslava.net/thirdreich/imena/HitlerI.htm)
Мисля,че това което съм подбрала говори за позиция,защото не съм "КОПИ-ПЕЙСТ"нала цялата биография на Ади :),а само това,което исках да напиша и знаех като факти,но не в такива подробности катоимена на академии,у-ща и т.н(относно темата"Картините на Хитлер")Виждам ,че PLACEBO е разбрала върху какво правя акцент,а именно архитектурния усет на Хитлер,който е бил забелязан още тогава.
" Колкото и да размътваш извора, той пак ще се пречисти. "
polen
 
Мнения: 1
Регистриран на: Съб Ное 06, 2010 3:10 pm

Мнениеот vionbg » Пон Ное 08, 2010 9:57 am

polen написа:
vion_bg написа:
polen_ написа:През септември 1904 г.Хитлер се записва в четвърти клас в държавното средно реално училище в Щайр. Там е сред най-добрите ученици до септември 1905 г. В Щайр Хитлер живее у търговеца Игнац Камерхофер при съдебния чиновник Конрад Едлер фон Чичини, на Зеленчуковия пазар, по-късно площад "Адолф Хитлер". След края на срока, на 11 февруари 1905 г., Адолф получава зрелостното си свидетелство и на тържество с приятелите си се напива сериозно. На другия ден той се връща в училището, за да изкара дубликат на документа, изгубен след тържеството, но четирите части на свидетелството вече са там. В безпаметството си младият Хитлер го е използвал за тоалетна хартия. Посрамен дава клетва, никога повече да не пие. В споменатото свидетелство знанията му по немски, френски, математика и стенография са оценени със "слаб". Много добър и отличен има съответно по рисуване и гимнастика, а останалите предмети са с оценки "добър" и "среден"

На 16 септември 1905 г. получава окнчателни оценки:

Благонравно държане - добър;
Усърдие - добър;
Вероучение - среден;
Математика - среден;
Химия и физика - среден;
Геометрично чертане и дескриптивна геометрия - среден (след поправителен);
Рисуване - отличен;
Гимнастика - отличен;
Пеене - добър.

Напуска училище поради заболяване. Адолф гледа на това като на спасение от нещо, с което не желае повече да се занимава. По препоръка на лекар Адолф в бъдеще не бива да стои затворен в канцелария. Най-сетне пред мечтата на момчето се открива истинска възможност да се махне от реалното училище и да се запише в Художествената академия. Заминава с вече болната си майка за Шпитал. Там под контрола на д-р Карл Кайс от Вайтра Адолф бързо се възстановява.

За следването във Виенската академия последното му зрелостно свидетелство е достатъчно. През май 1906 г. Хитлер пътува до Виена, където остава до юни и си тръгва преди изпитите. Отлага ги за следващата година. Заедно с Клара и Паула живее на "Хумболдщрасе" 31 в Линц. Записва се в библиотеката на Обединението за народно образование и на Музейното обединение, взема уроци по пиано, ходи редовно в Провинциалния театър, посещава всички постановки на опери от Вагнер, чертае, рисува, пише стихове, композира, нахвърля проекти за театри , мостове, градски и пътни строежи. С приятеля си Кубичек често се занимава с мистицизъм. През януари 1907 г. майка му се подлага на операция (злокачествен тумор в малкия гръден мускул). Живее още само 11 месеца, но пред Адолф симулира подобрение. Септември осемнадесетгодишният Хитлер заминава за Виена.

Там Адолф заварва 112 кандидати за академията на "Шилерплац". Младият Хитлер успява да издържи първата част от изпита, на която са скъсани 33-ма от конкурентите му. Следва втора част с пробна рисунка. Адолф показва работите си от Урфар и Линц. Професорът не е доволен от факта, че сред тях има твърде малко глави, и не допуска младежа до следване в академията. С Хитлер се провалят още 51 "художници", сред които е Робин Кристиан Андерсен, по-късно ръководител на курс по живопис във Виенската академия и проректор на Академията за изобразителни изкуства.

Сам Хитлер твърди, че се среща с ректора и последният го съветва да се ориентира към архитектурата, защото работите представени от него разкриват способностите му именно в тази област. Това може да е вярно. Хитлеровите рисунки показват наистина повече връзка с архитектурата отколкото с творческата живопис. Човешките фигури в градските му пеизажи са твърде малко. Те са с декоративен характер, изглеждат вдървено и принудено.

Скъсан във Всеобщото рисувателно училище на академията, Адолф Хитлер кандидатства за Архитектурната й школа. За нея обаче той няма ценз, тъй като не си е взел матурата.

Ноември 1907 г. се завръща в Урфар край Линц. Грижи се за смъртноболната си майка. Води домакинството и изпълнява функцията на глава на семейството. На 23 декември 1907 г. погребва майка си в гробището в Леондинг. Приема тежко загубата на човека, който до този момент е обичал най-силно.

1908 г. получава значителна сума от наследството на мйка си. Месечно Хитлер получава 58 крони от бащиното си наследство. Към тях се прибавят 25 крони сирашка пенсия, а големите наследства от леля му Йохана Пьолцл и майка му го правят състоятелен мъж.

Напуска Линц и заминава отново за Виена. Там живее до септември заедно с приятеля си Аугуст Кубичек при полякиня на име Цакрайс на "Щумпергасе" 29. Ходи на уроци по изкуство при виенския скулптор Панхолцер и се готви за следващия приемен изпит в академията.

Явява се през есента на 1908 г. Не успява да покаже работите си, нарисувани през време на подготовката, защото "не е допуснат до пробата" ( според "Класификационния списък" за учебната 1908/1909 г.). Хитлер е силно разочарован от повторния неуспех. Иска да скъса с досегашния си начин на живот и напуска квартирата си, без да остави новия си адрес на Кубичек. Хората, които го познават, губят връзка с него. Това има отражение и в друга посока - австрийските военни власти от есента на 1909 до 1914 г. не могат да го принудят да отбие военната си служба, защото не знаят къде се намира.

Хитлер продължава да живее във Виена. Рисува с комерсиална цел и успява да печели от това достатъчно, за да се издържа. Купувачи на картините му нерядко са еврейски интелектуалци и търговци. Постепенно ограничава художествените си занимания. Започва да чете повече и да политиканства. За живота си през този период във Виена в "Моята борба" Хитлер пише следното: "През това време си създадох схващане за света и мироглед, които се превърнаха в гранитния фундамент на моята днешна дейност". Именно тогава става антисемит, въпреки че много от клиентите му са евреи. На 24 години и с вече почти завършен мироглед през май 1913 г. Хитлер живее във Виена до 24 май 1913 г. на "Мелдеманщрасе" 27. На тази дата той се отписва от Виена и заминава за Мюнхен. По-късно сам посочва мюнхенския си период от 1913 до 1914 г. като "най-щастливия (преди войата) и най-задоволителния". До избухването на Първата световна война живее с мисълта да стане архитект. В големия немски град Адолф е първоначално сам. По-голямата част от врмето прекарва в четене на книги. В кафенетата обича да похапва сладки и да се запознава с пресата. Хората от най-близкото му обкръжение (майсторът шивач Поп и семейството му) смятат сдържания си квартирант за "академичен художник". Те не знаят от какво живее младия мъж. Облагаемият му месечен доход е средно 100 марки. Хитлер рисува все по-малко като една от причините за това е мързелът му.


Благодаря ви ПОЛЕН, за брилянтната демонстрация, колко удобни и могъщи са в днешно време търсачката ГУГЪЛ и методът КОПИ-ПЕЙСТ :)
Все пак бихте ли посочили източника, защото... сам асе сещате - нито един от двата похвата не значи ИСТИНА, а вие дори е не се постарахте да намекнете, че имате позиция.
Предложихте информация със статуквото на документ, но всъщност аз оставам с убеждението, че повече прилича на пропаганден (антихитлеристки) материал. Посочете източника все пак. Не вярвам вие да сте написали всичко това или поне - съмнявам се :)
Най-обективна в случая е ПЛАЦЕБО - тя ни запушва устите на всичките с ИЗКУСТВО. А то говори повече от всички нас.Точно!:)("КОПИ-ПЕЙСТ )Източникът :http://www.boinaslava.net/thirdreich/imena/HitlerI.htm)
Мисля,че това което съм подбрала говори за позиция,защото не съм "КОПИ-ПЕЙСТ"нала цялата биография на Ади :),а само това,което исках да напиша и знаех като факти,но не в такива подробности катоимена на академии,у-ща и т.н(относно темата"Картините на Хитлер")Виждам ,че PLACEBO е разбрала върху какво правя акцент,а именно архитектурния усет на Хитлер,който е бил забелязан още тогава.


Да имено :) темата, поставена от Евгения, е съотносима най-вече към изкуството, но винаги се случва, когато се говори за колоритни исторически личности, да се увлече човек. :)
vionbg
Модератор
 
Мнения: 880
Регистриран на: Вто Авг 17, 2004 9:47 am

Мнениеот PLACEBO » Пон Ное 08, 2010 9:25 pm

Още картини на Хитлер, които открих из виртуала.

Изображение


Изображение


Изображение
Не се завръщай...
PLACEBO
 
Мнения: 157
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 5:34 pm
Местоположение: София

без много думи

Мнениеот sofia2 » Чет Ное 11, 2010 10:13 pm

Жени, само искам да ти благодаря за това ,което си предложила като анализ и като спор...Защото никога истината не е еднозначна...има полутонове и в една такава неординарна категория хора ...Понятието за красотата се разпръсва и радиира наоколо като сияние...добро или лошо...
Но все пак сияние...и най-зловещите звезди имат своя ореол...
А всяка аура може да те погълне...зависи колко се съпротивляваш.... :D
sofia2
 
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Ное 11, 2010 10:02 pm

Re: без много думи

Мнениеот PLACEBO » Пет Ное 12, 2010 9:29 am

sofia2 написа:Жени, само искам да ти благодаря за това ,което си предложила като анализ и като спор...Защото никога истината не е еднозначна...има полутонове и в една такава неординарна категория хора ...Понятието за красотата се разпръсва и радиира наоколо като сияние...добро или лошо...
Но все пак сияние...и най-зловещите звезди имат своя ореол...
А всяка аура може да те погълне...зависи колко се съпротивляваш.... :D


Sofia, твоето присъствие тук е чест за мен и за сайта!
Благодаря за изразената позиция!
Искрено се надявам, че това е първото твое мнение, но не и последното!
Добре дошла!
:-)

[/b]
Не се завръщай...
PLACEBO
 
Мнения: 157
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 5:34 pm
Местоположение: София

Мнениеот PLACEBO » Чет Ное 18, 2010 11:43 pm

Оше картини, които открих...

Изображение


Изображение


Изображение


Изображение


Изображение


Изображение
Не се завръщай...
PLACEBO
 
Мнения: 157
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 5:34 pm
Местоположение: София

Мнениеот PLACEBO » Съб Дек 04, 2010 1:23 pm

Не претендирам за особено майсторство в рисуването и за това, че съм "велик" художник. Но ми е познато състоянието, в което човек изпада, когато рисува. Дълго се заседявам пред картините, които тук ви представям - на Адолф. Опитвам се да се поставя на негово място, което може би е нелепо. Но, все пак, опитвам се. Сигурна съм, че тук е излята много тъга и това е ниша в душата, която той е запълвал пълноценно.
Навярно изкуството е най-голямото лекарство за душата.
Не, не навярно!
Убедена съм в това!

Изображение

Изображение

Изображение
Не се завръщай...
PLACEBO
 
Мнения: 157
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 5:34 pm
Местоположение: София

Следваща

Назад към Изкуство-ТО

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron