Излезе от печат книгата на Стефан Кръстев "Бяс и рози&q

Модератори: vionbg, Radi_Angelov

Излезе от печат книгата на Стефан Кръстев "Бяс и рози&q

Мнениеот estela » Пон Дек 18, 2006 8:18 am

В събота - 16.12.2006г. гостите на Панаира на книгата имаха възможност да се срещнат с автора на книгата "Бяс и рози" и да получат от него автограф.

Стефан Кръстев е творец, познат в сайтовете като майстор на разказа. Прозата му е вълнуваща, изненадваща с неочакваните обрати, изпитание за рационалното око на читателя. Често чудатото в сюжетите му граничи с очебийното, познатото. Някои от неговите герои живеят на браздата между нашия и фантазния свят, като провокират пропускливостта между двата чрез силата на желанията си.

Може да се твърди, че персонажите на Стефан Кръстев са експеримент, който сегашността си прави с утрешния ден, а правдоподобно би било да се мисли и за преобърнат вариант - бъдещето нахлува и преобръща представите ни за реално, допустимо, възможно. Героите му нерядко са надарени със свръхинтуиция или имат необичайни заложби, но живеят в нашия свят и се опитват да се вклинят във времето си или до някаква степен да преместят поне с час напред стрелките на нравствените часовници.

Стефан Кръстев създава резки и бързи сюжетни линии. Действието може да се интерпретира с няколко фрази, но неговата арматурна роля в разказите е компенсирана от мощно навлизане в потока на мисълта. Може да се твърди, че по-голяма част от внушенията се постигат не чрез делото (изиграването на спектакъл от живота), а чрез нагнетяването на смисли, които взаимно се игнорират или поддържат, преливат един в друг и разконцентрират убедеността, че светът на човешкото е завършен и скован от бреговете на морални и други закони.

Това е първата самостоятелна книга на Стефан Кръстев. Нека му пожелаем успех!
estela
 
Мнения: 6
Регистриран на: Пет Сеп 02, 2005 8:17 pm
Местоположение: София

Назад към Проза

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта